نام شرکت - کاور

قوانین ثبت شرکت

اهمیت , ضرورت و شرایط اساسی ثبت شرکت

قوانین ثبت شرکت در سال 99

قوانین ثبت شرکت در ایران برگرفته از قانون تجارت ایران می باشد که در این مطلب به مهمترین آنها و شرایط ثبت شرکت در سال 99 اشاره می گردد. چنانچه قصد ثبت شرکت را دارد باید شرایط ثبت شرکت و مراحل ثبت شرکت را حتما بدانید پس با ما همراه باشید.

قوانین و شرایط ثبت شرکت

قوانین و شرایط ثبت شرکت گستردگی بسیاری دارد اما از اینجا شروع می کنیم که:

برای داشتن هر حرفه و یا کسب و کاری، داشتن طرحی از پیش تعیین شده، همراه با برنامه ریزی دقیق و حرفه ای از نظر مالی و اجرایی، می تواند ابتدایی ترین و اساسی ترین گام ها باشد.

شرایط مهم ثبت شرکتثبت شرکت در حال حاضر در سال 99 شرایط پیچیده ای ندارد، تا سال 98 برای ثبت شرکت باید اعضا برای ثبت شرکت مدارک شناسایی را برابر اصل کرده و از مراکز پلیس +10 گواهی عدم سوء پیشینه دریافت می نمودند. اما در حال حاضر نیاز به هیچکدام از اینها نیست.

فقط با داشتن تصویر شناسنامه و کارت ملی می توان از طریق سامانه مرکز ثبت شرکتها و بدون مراجعه حضوری شرکت خود را ثبت کرد. لازم به ذکر است که با اتصال سامانه ثبت شرکتها به مراکز اعلام سوپیشینه چنانچه فرد متقاضی دارای سوابق محکومیت باشد به صورت آنلاین سامانه اخطار عدم ثبت خواهد داد.

آنچه که مهمتر از مدارک لازم است این است که هدف شما از ثبت شرکت چیست؟ چه شرایطی برای ثبت شرکت دارید؟ آیا اصلا نیاز به ثبت شرکت دارید یا به صورت شخصی باید کار کنید. در ادامه به این سوالات و سایر شرایط ثبت شرکتها در ایران پاسخ خواهیم داد.

در چه شرایطی نیاز به ثبت شرکت داریم؟

برخی افراد با هدف نو آوری در کار و حرفه و ارائه ایده های نو یا طراحی وب سایت های اینترنتی، برای ثبت شرکت اقدام می کنند و برخی دیگر می خواهند به کسب و کاری که از قبل داشته اند، هویت رسمی و قانونی بدهند.

نکته مهم ثبتی در ایران نیز ثبت شرکت ها بر اساس اهداف و نوع ثبت به صورت های مختلفی انجام می گیرد. در گذشته مراحل، شرایط و قوانین ثبت شرکت با طی پروسه بسیار سخت و زمانبر اداری صورت می گرفت. اما امروزه این پروسه به دلیل الکترونیکی شدن، بسیار سریع تر و با صرف زمان و هزینه ثبت شرکت کمتری قابل پیگیری و ثبت می باشد.

همین امر سبب گسترش ثبت انواع شرکت خدماتی، ثبت شرکت های بازرگانی و به تفکیک مناطق مختلف مانند ثبت شرکت در تبریز یا ثبت شرکت در مشهد و غیره شده است؛ تا از این طریق بتوانند علاوه بر معرفی خدمات و محصولات خود، در رقابت با سایر رقبای کاری خود، موفق تر و بهتر عمل نمایند.

به دلیل اهمیت موضوع ثبت شرکت، بر آن شدیم تا بتوانیم به مهم ترین مباحث و موضوعات کلیدی در حیطه قوانین و شرایط ثبت شرکت و فرآیند های آن بپردازیم. از جمله مهم ترین این موضوعات عبارتند از:

  1. ثبت شرکت و ضرورت آن
  2. فرایند کلی ثبت شرکت
  3. قوانین ثبت شرکت
  4. شرایط اساسی ثبت شرکت
  5. شرایط تکمیلی ثبت شرکت
  6. ثبت شرکت و ضرورت آن

مهمترین موضوعات در حیطه قوانین و شرایط ثبت شرکت

به دلیل اهمیت موضوع ثبت شرکت، بر آن شدیم تا بتوانیم به مهم ترین مباحث و موضوعات کلیدی در حیطه قوانین و شرایط ثبت شرکت و فرآیند های آن بپردازیم. از جمله مهم ترین این موضوعات عبارتند از:

  1. ثبت شرکت و ضرورت آن
  2. فرایند کلی ثبت شرکت
  3. قوانین ثبت شرکت
  4. شرایط اساسی ثبت شرکت
  5. شرایط تکمیلی ثبت شرکت
  6. ثبت شرکت و ضرورت آن

مشاوره رایگان ما برای ثبت شرکت

مشاوره ما در تمامی زمینه های کاری موسسه ، صد در صد رایگان می باشد و همچنین جهت رفاه حال شما کاربران عزیز ، راه ها متعددی برای ارائه این خدمات قرار داده شده است. شما می توانید هر یک از این گزینه ها را به دلخواه خود انتخاب کنید و یا با مطالعه ادامه مطالب و دیدن فیلم های کوتاه ما ، بیش از پیش به هدف خود نزدیک شوید.

ثبت شرکت و ضرورت آن

شرکت و شریک شدن در کاری یا فعالیتی، موجب می شود بر اساس قانون کار و تجارت، موضوع ثبت شرکت مطرح گردد. این شراکت و همدستی یا همراهی در کار، می تواند شامل امور تجاری، کشاورزی، صنعتی، راه و ترابری، ساختمان، معادن، تولیدات و غیره شود. لذا با آگاهی از قوانین و شرایط ثبت شرکت، می توان بدون کوچکترین مشکلی برای ثبت شرکت خود اقدام نمود.

بر طبق قوانین ثبت شرکت اعم از تجاری، مدنی و محاسبات عمومی، شرکت ها به سه دسته تقسیم بندی می شوند، این سه دسته عبارتند از:

شرکت های دولتی:

 منظور شرکت هایی هستند که بنا و اساس آن دولتی است و بیش از 50 درصد از سرمایه آن به دولت تعلق دارد. بنابراین هر نوع شرکتی که سرمایه گذاری آن از طریق دولت صورت گیرد، شرکت دولتی اطلاق می شود.

شرکت های مدنی:

منظور شرکت هایی هستند که مابین افراد با فعالیتی مشترک انجام می شود؛ این فعالیت می تواند جهت خرید و فروش، خدماتی و پیشه وری و یا کسب و کارهای دیگر انجام شود. در این نوع شرکت ها، سهام و ضرر و زیان بین همه شرکا یکسان و برابر است.

شرکت های تجاری:

منظور شرکت هایی هستند که با هدف تجاری، و مشخص شدن میزان سهام، حدود اختیارات و سمت ها، بین افراد حقیقی یا شرکا تشکیل می شود.

از مشخصه های شرکت های تجاری، مشخص بودن سود و زیان، مبادلات بازرگانی و تجاری، سازمانی مستقل و همکاری دو یا چند نفر با هم می باشند.

قوانین ثبت شرکت3

اهمیت و ضرورت ثبت شرکت و قوانین آن

  • ثبت شرکت موجب می شود که کلیه فعالیت های شرکت، اعم از فعالیت های مالی، حقوقی، اجرایی، بیمه ای و غیره، جنبه قانونی پیدا کند.
  • با ثبت شرکت می توانید کد کارگاهی گرفته و برای خود و کارمندانتان را بیمه تامین اجتماعی کنید.
  • موجب اعتماد مشتریان به شما می گردد بخصوص برای فعالیت های آنلاین که مشتری بدون اینکه شما را ببیند از شما محصولی خریداری می کند.
  • ثبت شرکت موجب می شود که یک شرکت معرفی شده و در سطح ملی و حتی بین المللی مطرح گردد.
  • با ثبت شرکت، امکان ثبت برند برای تولیدات و محصولاتی که تولید می کنید امکان پذیر می گردد.
  • موجب می شود یک شرکت بتواند قراردادهای خود را با سایر ارگانهای دولتی و خصوصی عقد نماید.
  • موجب می شود که مناقصات و مزایده های دولتی که با بیشترین سود همراه است، شامل شرکت مذکور گردد.
  • موجب انعقاد قرار دادهای کلان با سرمایه گذاران بزرگ خواهد شد.
  • موجب می شود کلیه برنامه های شرکت، جنبه رسمی و قانونی می بخشد.
  • موجب می شود کلیه قراردادها و اسناد شرکت رسمیت پیدا کند.
  • موجب می شود میزان سهام و سود و سمت مشخص شود و از این طریق سهام داران، مؤسسین و شرکا از شرکت و کلیه قراردادهای شرکت اطمینان حاصل کنند.

فرایند کلی ثبت شرکت

فرایند کلی ثبت شرکت می تواند در پروسه و مراحل مختلف، براساس نوع شرکت ثبتی  صورت گیرد؛ اما آنچه در قوانین ثبت شرکت و فرایند کلی آن مهم می باشد، اساس و پایه اصلی ثبت شرکت ها است؛ که در انواع مختلف شرکت ها، به صورت مشابه، عملی و قابل اجرا خواهد بود.

فرایند کلی ثبت شرکت شامل مواردی است که در ادامه تشریح می گردد:

قوانین ثبت شرکت5

در فرایند نخست

مراحل و قوانین ثبت شرکت، باید شرکا مشخص گردند و با توجه به نوع شرکت، می تواند شرکای دو یا چند نفره را در بر گیرد. مثلاً برای شرکت های سهامی، حداقل شرکا 3 نفر و برای شرکت های با مسئولیت محدود، حداقل شرکاباید 2 نفر باشد.

فرآیند ثبت شرکتدر این میان پیدا کردن شریکی مناسب که بتوانید به او اطمینان داشته باشد، از اهم مواردی است که در فرایند کلی ثبت شرکت، باید به آن توجه نمود.

در فرایند ثانویه

براساس قوانین ثبت شرکت و شرایط موجود در سال 98 می بایست افراد حقیقی یا حقوقی به سامانه الکترونیکی اداره ثبت شرکت ها و مؤسسات تجاری و غیر تجاری مراجعه کنند و اطلاعات خود را در سامانه وارد نمایند و دیگر اسناد و مدارک لازم را به صورت اسکن شده، در سامانه بارگذاری نمایند.

در مرحله دیگر قوانین ثبت شرکت، لازم است نام شرکت، مدت زمان فعالیت شرکت، آدرس شرکت، میزان سرمایه اولیه شرکت با توجه به نوع شرکت و نام هریک از شرکا تکمیل و ثبت گردد.

در ادامه

با ارائه کلیه مدارک شناسایی سهامداران، اعضای هیأت مدیره، اعضای شرکت، میزان سهام و سرمایه سهامداران، سمت و جایگاه آنها در شرکت و ثبت شعب یا شعبات دیگر شرکت باید انجام گیرد.

در ادامه فرایند و قوانین ثبت شرکت، می بایست کلیه مدارک شرکت نظیر، دو نسخه اظهارنامه، دو نسخه متن صورتجلسه مؤسسین و مجمع عمومی، دو نسخه اساسنامه، دو نسخه شرکت نامه، مجوز فعالیت شرکت در صورت نیاز، مدارک عدم داشتن سوء پیشینه مدیر عامل و اعضای هیئت مدیره و اصل وکالت نامه به صورت اسکن شده در سامانه مذکور درج و بارگذاری شود.

پایان کار 

نیز پست کردن مدارک به اداره ثبت شرکت ها می باشد. بعد از بررسی و ارزیابی های لازم، کارشناسان اداره ثبت شرکت ها با پذیرش و یا رد مدارک ارسالی، نتیجه را به متقاضیان اعلام می کنند.

در صورت پذیرش

 مدارک و دریافت گواهی تأیید کارشناسان مربوطه، متقاضیان یا وکلای قانونی آنها با در دست داشتن کلیه مدارک هویتی و مراجعه مستقیم به اداره ثبت شرکت ها، مرحله پایانی ثبت شرکت خود را به انجام رسانده و شرکت خود را به صورت رسمی ثبت می نمایند.

در صورت رد

مدارک متقاضی یا متقاضیان، لازم است مدارک را بررسی کرده و با رفع نواقص آن، مجدداً مدارک را برای بررسی کارشناسان اداره ثبت شرکت ها، در سامانه بارگذاری کنند؛ تا مورد بررسی کارشناسان قرار گیرد و نتیحه رد یا پذیرش آن، متعاقباً به متقاضیان اعلام گردد.

مهمترین قوانین و شرایط ثبت شرکت

قوانین ثبت شرکت مانند هر فرآیند دیگری بر پایه قوانینی خاص و ویژه می باشد؛ که روند ثبت شرکت را تسریع و بهبود می بخشد. در اینجا به تشریح برخی از قوانین ثبت شرکت می پردازیم.

مشخص کردن شرکا و خصایص آنها:

طبق قانون ثبت شرکتها در ابتدای ثبت شرکت باید شرکا مشخص باشند، سمت آنها دقیقا ذکر شود و درصد یا میزان سهم هرکدام از شرکا دقیقاذکر گردد.

تعداد اعضا:

برای ثبت شرکت مسئولیت محدود حداقل 2 نفر عضو تعیین شده است و برای سهامی خاص حداقل 5 عضو ( 3 نفر عضو اصلی و سهامدار و 2 نفر بازرس اصلی و علی البدل )

تعیین موضوع شرکت:

طبق قوانین ثبت شرکتها بعضی موضوعات شرایط خاصی برای ثبت دارند یعنی قبل از ثبت شرکت برای آنها باید مجوز گرفت و بعد با ارائه آن مجوز به اداره ثبت شرکتها، شرکت را ثبت کرد مانند شرکتهای گردشگری یا موسسات حقوقی

حق الثبت شرکت های تجاری و غیر تجاری :

بر اساس میزان سرمایه آنها خواهد بود؛ به عنوان مثال، حق الثبت شرکت تجاری با توجه به سرمایه اولیه دو میلیون ریالی، به ازای هر ده هزار ریال، صد و شصت ریال خواهد بود. حق الثبت شرکت غیر تجاری با سرمایه دو میلیون ریال، به صورت مقطوع پنج هزار ریال خواهد بود.

در صورت ردآگهی ثبت در روزنامه رسمی کشور:

طبق قوانین ثبت شرکت تا قبل از انتشار آگهی ثبت شرکت در روزنامه های رسمی کشور، شرکت شما ثبت نشده است.

قوانین ثبت شرکت4

شرایط اساسی ثبت شرکت

برخی از شرایط و قوانین ثبت شرکت لازم و ضروری می باشد. تشکیل شرکت ها با عقد قرار داد بین شرکا براساس قوانین ثبت شرکت منعقد می شود. عقد قرارداد بین شرکا باید تابع قوانین ثبت شرکت باشد. از شرایط اساسی ثبت شرکت که مهر تأییدی بر صحت قرارداد بین شرکا خواهد بود، می توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • مشروعیت معاملات و قرارداد مابین شرکا باید معلوم و مشخص گردد.
  • اهداف و رضایت مندی شرکای شرکت باید در معاملات در نظر گرفته شود.
  • اهلیت و خصوصیت های مهم(سلامت ) طرفین معامله باید درج و تأیید گردد.
  • چارچوب فعالیت شرکت برای هر کدام از شرکا مشخص شود.
  • برخی دیگر از شرایط ویژه در ثبت شرکت ها عبارتند از:
  • مشخص نمودن سهام، سمت، سود و زیان، سرمایه اولیه و غیره.

تشریفات لازم ثبت شرکت

برای ثبت شرکت می بایست تشریفات لازم ثبت شرکت برای متقاضیان فراهم شود؛ تا براحتی اقدام به ثبت شرکت نمایند. این تشریفات می تواند شامل مدارک مورد نیاز با توجه به نوع شرکت داخلی یا خارجی باشد؛ که باید تهیه و تنظیم گردند.

به طور مثال، در ثبت شرکت های داخلی یا ایرانی:

  1. تهیه اساسنامه ثبتی شرکت.
  2. تهیه اظهارنامه یا تقاضا نامه ثبتی شرکت.
  3. تهیه صورتجلسه مجمع عمومی و مؤسسین.
  4. تهیه مجوز فعالیت شرکت.
  5. تهیه گواهی بانکی مبنی بر 35 درصد سرمایه اولیه ( برای ثبت شرکت سهامی خاص )
  6. کلیه مدارک تهیه و تنظیم شود و به اداره ثبت شرکت ها تسلیم گردد. این در حالی است که در ثبت شرکت یا شعبه خارجی در کشور، نیز باید عملی و اجرایی گردد. 

تشریفات لازم برای ثبت شرکت

  1. مشخص نمودن نوع شرکت ثبتی.
  2. مشخص نمودن فعالیت و موضوع کاری شرکت ثبتی.
  3. مشخص کردن شماره ثبت شرکت مادر.
  4. معرفی شعب و نمایندگان جدید شرکت ثبتی.
  5. معرفی سایر شعبات شرکت در ایران.
  6. مشخص نمودن تابعیت شرکت ثبتی.

می بایست کلیه مدارک فوق، به زبان فارسی ترجمه گردد و سپس، ثبت شعب شرکت خارجی به تأیید نمایندگان شرکت متبوع رسیده و گواهی تأیید آن صادر شود.

در ارتباط با قوانین ثبت شرکت، بارها از شرایط ماهوی ثبت شرکت و یا شرایط شکلی ثبت شرکت شنیده ایم. به طور کلی منظور از شرایط ماهوی، همان شرایط حقوقی و اساسی قوانین ثبت شرکت است که اهلیت، رضایت، سهم الشرکه، میزان سهام، تعداد شرکا، مدت زمان تشکیل شرکت و نام شرکت را شامل می شود.

منظور از شرایط شکلی شرکت نیز شرایطی است که جزو شرایط تکمیلی قوانین ثبت شرکت خواهد بود و شامل، لزوم تنظیم شرکت نامه، نشر آگهی ثبت شرکت، وضعیت قراردادهای قبل از تشکیل شرکت، وضعیت قراردادهای حساب و مالی شرکت قبل و بعد از ثبت شرکت و غیره می تواند باشد.

آیا با کلیه خدمات ما آشنا شده اید؟

ثبت پایتخت با بیش از 12 سال سابقه کاری در زمینه ثبت شرکتها با بهره مندی از کارشناسانی مجرب و با تجربه در تمامی زمینه های مرتبط آماده خدمت رسانی به شما مشتریان عزیز و گرامی می باشد. برای دیدن خدمات ما به صفحه اصلی مراجعه فرمایید.

شرکت سهامی خاص

لینک های مرتبط به این خدمات