شرایط تاسیس موسسه مشاوره حقوقی

مدارک لازم برای تاسیس موسسه و شرایط اعضا موسسه

شرایط تاسیس موسسه مشاوره حقوقی چیست؟

موسسات حقوقی طبق قانون تجارت جز موسسات غیرتجاری محسوب می‌شوند. به طور کلی اموری مانند امورعلمی، آموزشی، کمک های انسانی در قالب افراد حقوقی، خدمات شهری و … در قالب موسسات غیر تجاری ارائه می شوند.

در ابتدا باید به این موضوع اشاره کوچکی داشت باشیم، که موسسات غیر تجاری به طور کلی به دو دسته تقسیم بندی می شوند.

دسته اول موسسات غیر تجاری هستند که، به دنبال منافع خود و اعضای شرکت نیستند. به این نوع موسسات، موسسات غیرانتفاعی می گویند. که هدف آنها انجام فعالیت های اجتماعی مانند انجمن های تخصصی، اسلامی و علمی خاص است. مانند موسسات خیریه و موسسات قرض الحسنه که در هنگام ثبت موسسات باید علاوه براستعلام از اداره ثبت شرکت ها از نیروی انتظامی نیز استعلام شوند.

دسته اول

دسته دوم موسساتی هستند که، برای رسیدن به منافع مالی اعضای موسسه تشکیل می شوند. آموزشگاه های علمی و فرهنگی و زبان و … نیز از جمله این موسسات هستند. موسسات حقوقی نیز دراین دسته از موسسات غیر تجاری قرار دارند. موسسات حقوقی علاوه بر وکالت و مشاوره حقوقی به افراد مراجعه کننده با عنوان خدمت رسانی به ارباب رجوع به دنبال کسب درآمد و پیشرفت مالی و شغلی نیز هستند.

موسسه حقوقی

شرایط تاسیس موسسه مشاوره حقوقی و ثبت آن

  1. ثبت موسسات حقوقی نیاز به ارائه پروانه پایه یک وکالت دارد و تمدید ثبت تابع تمدید پروانه می باشد.
  2. حداقل باید دوعضو برای تاسیس موسسات معرفی گردند.
  3. در موسسه حقوقی حداقل یک نفراز وکلا موسسه باید دارای بیش از ده سال سابقه وکالت دادگستری باشد.
  4. سرمایه اولیه موسسه نیز نقدی است که حداقل سرمایه می بایست 1.000.000 ریال باشد.
  5. تابعیت موسسه باید ایرانی باشد و قابل تغییر نیست.
  6. موسسه حقوقی باید دارای اساسنامه ای باشد که پس از تایید و ثبت در دفتر کانون وکلای دادگستری در اداره ی ثبت شرکت ها نیزبه ثبت برسد.
  7. در اساسنامه باید نام موسسه حقوقی و اعضا موسس و مشخصات کامل و اقامتگاه قانونی آنان قید گردد و هر تغییری که در اساسنامه و ارکان موسسه داده شود باید مورد تایید کانون وکلا قرار گرفته و در دفتر کانون ثبت و نسخه تایید شده توسط متقاضی جهت ثبت و انتشار به اداره ثبت شرکت ها ارسال گردد.
  8. موسسه باید ظرف مدت یک ماه از تاریخ انتشار آگهی یک نسخه از آن را به کانون وکلا تسلیم نماید.
  9. انتخاب نام موسسه باید دارای شرایطی از قبیل، اسم خاص، دارای معنی و فارسی باشد، مطابق با فرهنگ اسلامی و دارای سه سیلاب باشد.

مشاوره رایگان ما برای ثبت شرکت

مشاوره ما در تمامی زمینه های کاری موسسه ، صد در صد رایگان می باشد و همچنین جهت رفاه حال شما کاربران عزیز ، راه ها متعددی برای ارائه این خدمات قرار داده شده است. شما می توانید هر یک از این گزینه ها را به دلخواه خود انتخاب کنید و یا با مطالعه ادامه مطالب و دیدن فیلم های کوتاه ما ، بیش از پیش به هدف خود نزدیک شوید.

مدارک لازم برای ثبت موسسه حقوقی

  • در صورت داشتن وکیل جهت ثبت موسسه های حقوقی، وکالت نامه به صورت اصل ویا کپی برابر اصل وکالت نامه
  • یکی از اعضای هیات مدیره باید دارای مدرک تحصیلی کارشناسی حقوقی باشد.
  • کپی برابر اصل مدارک شناسایی نماینده شخص حقوقی
  • یک کپی از روزنامه رسمی حقوقی که نامه معرفی نماینده ( در صورتی که از اعضای هیات مدیره و شخصی حقوقی باشد) در آن انتشار شده است.
  • کپی مدارک شناسایی تمامی اعضای هیات مدیره و شرکای موسسه در دفترهای اسناد رسمی
  • دو نسخه از تقاضانامه تکمیل شده در موسسات حقوقی
  • دو نسخه از اساسنامه تکمیل شده در موسسات حقوقی
  • دو نسخه از صورت جلسه هیات مدیره و مدیران اصلی شرکت

نکته:  درتهیه تقاضانامه ها باید توجه داشته باشید که، تقاضانامه ها باید ازاداره ثبت شرکت ها تهیه شوند.

شرایط اعضا موسسه حقوقی

  • تمدید مستمر پروانه وکالت اعضا
  • عدم وجود سابقه محکومیت کیفری و محکومیت انتظامی از درجه ۴ به بالا
  • عدم اشتهاربه فساد و اعمال منافی با شغل وکالت
  • عدم اشتغال دردفتر وکالت دیگروعضویت درموسسات مشابه دیگر
عدم-سابقه-کیفری

در شرایط تاسیس موسسه مشاوره حقوقی شرایط اعضا حتما باید رعایت شود و اگر هر یکی از اعضا موسسه یکی از شرایط مندرج در بالا را نداشته باشند، ازعضویت در موسسه محروم می شود.در صورتیکه از موسسه خارج و تعداد اعضا از حد نصاب مقرر کمتر شود اعضا باقیمانده موسسه مکلف هستند ظرف مدت سی روز ضمن اعلام مراتب محرومیت عضو به کانون نسبت به جایگزینی عضو جدید واجد شرایط با نظارت و تایید کانون وکلا اقدام نمایند.

اقدامات ضروری پس از ثبت شرکت حقوقی :

با توجه به قانون مالیاتی تمامی اشخاصی که طبق شرایط تاسیس موسسه مشاوره حقوقی ،موسسه خود را  به ثبت می رسانند پس از تاریخ ثبت 2 ماه زمان دارند تا نسبت به تشکیل پرونده مالیاتی و اخذ کد اقتصادی اقدام نمایند. لذا شرکت ها و موسسات غیرتجاری از این قانون مستثنی نبوده و می بایست پس از ثبت نسبت به:

  1. پلمپ دفاتر تجاری
  2. تشکیل پرونده مالیاتی
  3. اخذ کد اقتصاد اقدام نمایند.
اقدامات پس از ثبت

مقررات مالیاتی موسسات حقوقی

قوانین مالیاتی مربوط  به موسسه حقوقی با امورمالیاتی اشخاص حقیقی تفاوت اساسی دارد و به موجب قانون مالیات، مالیات مربوط به فعالیت‌های موسسه حقوقی از منابع کل درآمد مشمول مالیات فعالیت های انتفاعی( سود آور) آن‌ها به نرخ ۲۵ % می‌باشد. موسسات حقوقی ملزم به نگهداری دفاتر کل و روزنامه می‌باشند و هم‌چنین مکلف هستند اظهارنامه، ترازنامه و حساب سود و زیان مربوط به دفاتر، اسناد و مدارک خود را به اداره مالیاتی محل فعالیت اصلی موسسه هر ساله تسلیم نمایند.

چنانچه وکیل دادگستری فعالیت وکالتی خود را در قالب موسسه حقوقی انجام می‌دهد، در سال مالیاتی فقط یک اظهارنامه مالیاتی تسلیم اداره مالیات می‌نماید و نیازی به تسلیم دو اظهارنامه نیست.

موضوع موسسه حقوقی

با توجه به شرایط تاسیس موسسه مشاوره حقوقی درموضوع موسسات حقوقی، عبارت ” مشاوره حقوقی و انجام امور مربوط به وکالت از طریق وکلای معتبر دادگستری ” قید می گردد که این عبارت کلیه امور حقوقی را شامل می شود. در واقع موسسه حقوقی رابطه بین وکیل و موکل در زمینه امور وکالت است.

ویژگی های نام موسسه حقوقی

  • در ابتدای نام انتخاب شده باید کلمه موسسه قید شود.
  • استفاده از کلماتی مانند حقوقی شرحی بر موضوع فعالیت محسوب می شود و در بررسی نام یا نام های درخواستی به منظور رعایت عدم سابقه و تشابه جزئی از نام محسوب نمی شود.
  • نام های انتخابی می بایست دارای معنی باشد و حدالمقدور معنی نام شرکت با حوزه فعالیت آن متناسب باشد.
  • اسمی که به عنوان اسم موسسه حقوقی معرفی می گردد می بایست حداقل دارای 3 سیلاب باشد.
  • اسم خاص باشد.(اسم خاص کلمه ای است که می تواند مستقیماَ نهاد جمله باشد و برای دلالت بر شخص،شی یا مفهومی به کار می رود).
  • لاتین نباشد.
  • واژه ی بیگانه نباشد وباید حتما فارسی باشد.
  • نام انتخاب شده می بایست  مطابق با فرهنگ اسلامی باشد.

لیست موسسات حقوقی مجاز

برای اطمینان از اعتبار موسسه حقوقی، استعلام مشخصات موسسین و مدیران موسسه حقوقی و داوری مهم می باشد، که آیا دارای پروانه وکالت دادگستری هستند یا خیر. مرجع استعلام از وضعیت مدیران موسسه حقوقی نیز سایت کانون وکلای دادگستری (https://search.icbar.org) و یا صندوق حمایت از وکلا و کارگشایان دادگستری ( http://search-hamivakil.ir) است. که در زیر صفحه اصلی این سایتها قرار داده شده است .شما با دادن اطلاعات داده شده میتوانید از صحت درست بودن مجوز مربوطهاطمینان حاصل نمایید.

کانون وکلای دادگستری
صندوق حمایت وکلای دادگستری

آیا با کلیه خدمات ما آشنا شده اید؟

ثبت پایتخت با بیش از 12 سال سابقه کاری در زمینه ثبت شرکتها با بهره مندی از کارشناسانی مجرب و با تجربه در تمامی زمینه های مرتبط آماده خدمت رسانی به شما مشتریان عزیز و گرامی می باشد. برای دیدن خدمات ما به صفحه اصلی مراجعه فرمایید.

شرکت سهامی خاص

لینک های مرتبط به این خدمات